Bem-vindo a MixMax Brasil

MixMax Brasil: doe-tentoonstelling van Tropenmuseum Junior

Ga door de deur van Tropenmuseum Junior en je stapt een Braziliaanse kunstenaarswijk in. Hier voel je de Braziliaanse mix tot in je tenen. Je loopt over wiebelende planken tussen de luchtwortels van de mangrove. Voor je het weet sta je op een plein met veel deuren en ramen. Je komt op onverwachte plekken zoals een boteco, muziek- en dansstudio en een flessengrot. 

MixMax Brasil is t/m 8 maart 2015 te bezoeken.

Tijdens de voorjaarsvakantie (t/m 1 maart) is MixMax Brasil elke dag te bezoeken:

  • 11:00-14:00 uur: Open Huis voor alle leeftijden
  • 14:30-16:00 uur: Juniorprogramma voor 6-13 jaar
  • 16:00-17:00 uur: Open Huis voor alle leeftijden

Wat is er te doen in MixMax Brasil

Aan de slag in MixMax Brasil

Onder begeleiding van Braziliaanse mixkunstenaars dans je de frevo, maak je muziek met shakers en trommels of upcycle je afval in de Mixfabriek. We nodigen je uit om mee te doen. Dus: schoenen uit, slippers aan en mixen maar!

Programma's voor iedereen

Er is een speciaal programma's voor kinderen van 6-13 jaar (juniorprogramma). De rest van de tijd is het Open Huis. Iedereen is dan welkom, families, vrienden, jong en oud, met en zonder kinderen. Bem-vindo!

Juniorprogramma (6-13 jaar, 1.5 uur)

In dit programma gaan kinderen (6 - 13 jaar) samen met Braziliaanse medewerkers op ontdekkingstocht door MixMax Brasil. Volwassenen en kinderen onder de 6 jaar kunnen een uur later naar binnen.

Open Huis (alle leeftijden, inloop)

Wanneer het open huis is kun je de tentoonstelling zelfstandig bezoeken. Stel je op als ontdekkingsreiziger en ga op ontdekkingstocht met het MixMax-doeboek. Voor jong en oud, met of zonder kinderen.

MixMax-doeboek als gids

Als een ontdekkingsreiziger trek je door de tentoonstelling met het MixMax-doeboek in de hand. Te koop bij de kassa en in de museumwinkel.

Wat is er te doen in MixMax Brasil

Wat is er te zien in MixMax Brasil

Kijk je ogen uit in MixMax Brasil

Tropenmuseum Junior is omgebouwd tot een Braziliaanse kunstenaarswijk vol streetart en opvallend veel upcyclekunst. In MixMax Brasil is o.a. kunst te zien van straatkunstenaars Derlon Almeida en Galo de Souza en van upcyclekunstenaars Tiana Santos, Fabio Soarez en Charly de Q.

Nix is wat het lijkt, mix is wat het is

Als je rondloopt in de Braziliaanse kunstenaarswijk, ontdek je dat niets is wat het lijkt. De luchtwortels van de mangrove zijn gemaakt van textielresten uit Braziliaanse textielfabrieken. Het water is gemaakt met cd'tjes. Een bank is gemaakt van plastic flessen en een regenbui wordt een muziekstuk.

Hoe MixMax ben jij?

Als vanzelf ga je met Braziliaanse ogen kijken naar de mogelijkheden die er zijn om van alledaagse voorwerpen, materialen, klanken en bewegingen iets nieuws en onverwachts te maken. Hoe MixMax ben jij?

Impressie van MixMax Brasil

Werk van kunstenaars uit Pernambuco

Wat is er te horen in MixMax Brasil

Persoonlijke verhalen

Braziliaanse medewerkers vertellen persoonlijke verhalen tijdens je ontdekkingstocht door MixMax Brasil. Verhalen over het leven van de mensen achter alle spullen die je ziet. Al deze verhalen zijn ook te lezen in het foto- en verhalenboek de Slipper van Maria Bonita.

Foto- en verhalenboek

'De Slipper van Maria Bonita' is een foto- en verhalenboek voor iedereen vanaf 6 jaar die Brazilië beter wil leren kennen. Het is bekroond met de Zilveren Griffel 2013.

De Slipper van Maria Bonita

Nino is breakdancer. Hij houdt van zijn stad Recife. Maria Bonita speelt de grote trommel in een maracatu orkest. Zij houdt van het binnenland van Pernambuco. Bij een verlaten suikerfabriek verliest Maria haar linkerslipper in de rivier. Niet zomaar een slipper. Haar geluksslipper...

Een boek met twee voorkanten

Het boek heeft twee voorkanten. Je kunt zelf kiezen aan welke kant je begint. Aan de kant die geschreven is vanuit de hoofdpersoon Nino Break of aan de kant geschreven vanuit de andere hoofdpersoon: Maria Bonita.

 

Te koop bij de museumkassa of museumwinkel of online bij bol.com.

Reserveren

Reserveren

Het is slim om te reserveren. Dan weet je zeker dat je mee kunt doen. 

Reserveren via 088 0042 840 of reserveren@tropenmuseum.nl

Kosten

€8,- kinderen (t/m 17 jaar), €12,50 volwassenen 
Met een museumkaart kun je gratis naar binnen.

Bezoek Tropenmuseum Junior op